Nieuws
Informatie van de Buiten Parlementaire Onderzoekscomissie zie hier


Bescherm jezelf tegen covid-19

Om je zelf zo goed mogelijk te beschermen tegen dit virus zijn er een aantal opties. Deze zijn te vinden op de door artsen opgerichte site zie hier.

Belangrijk punt wat altijd naar voren komt is om te zorgen dat je een goed immuunsysteem opbouwt. Dit kan in de eerste plaats door voeding en het nemen van extra supplementen.


De stichting Artsen Covid Collectief bestaat uit een steeds groter wordende, actieve groep van artsen die zich zorgen maakt over het huidige beleid rondom Corona zie hier


Maar..........er is reeds een oplossing voor Covid-19 en dat is niet vaccinatie.

Wil je hier alles over weten bekijk dan deze twee kleine filmpjes over het gebruik van Ivermectine. Verbaas je om daarna heel boos te worden. Zie hier deel 1 en hier deel 2.Terugblik over  het jaar 2020 en vooruitblik 2021 zie hier

CoronavirusCoronavirussen maken al sinds de ontdekking in 1964 deel uit van onze jaarlijkse griep. Virussen muteren constant. 


Helaas vindt er door de sociale media veel censuur plaats, zodat het moeilijk is voor de mensen om een objectief beeld te krijgen over het corona-

virus en de daarbij aanverwante zaken. 

Voor een ander geluid zie onderstaande links.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Succesvolle praktijkgevallen (Gezondheidspraktijk Rob Sloot)

Patiënt met primair progressieve MS (PPMS) herstelt 100%.


     De minst voorkomende vorm van MS is PPMS. Deze vorm komt voor bij maar vijf procent van de mensen met MS.

     Bij PPMS is je ruggenmerg aangetast en merk je direct vanaf het begin achteruitgang: beide benen verstijven en 

     verzwakken.

     Ook merk je dat de kracht in je benen steeds minder wordt. Opvallend is dat PPMS geen aanvallen kent. 


Dit is tot stand gekomen door het aanpassen van voeding, gebruik supplementen en PEA (palmitoylethanolamide). PEA is een middel dat door Prof. J. Keppel-Hesselink bekendheid heeft gekregen in Nederland. Op zijn site (Instituut voor Neuropathische Pijn) is het ervaringsverhaal van bovenstaand praktijkgeval van Gezondheidspraktijk Rob Sloot meegenomen zie hier

Patiënt heeft ziekte van Ménière volledig onder controle


     Het syndroom van Ménière bestaat uit de klachten: draaiduizeligheid, slechthorendheid, oorsuizen.


In de praktijk is dit met succes behandeld. Ook hierbij werkt PEA zeer goed naast nog een aantal supplementen. Daarnaast kan het aanpassen van de levensstijl in bepaalde gevallen ook belangrijk zijn.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tekorten Magnesium en Vitamine D (en hun samenwerking voor opname en voorkomen bijwerkingen)

Magnesium

Alles waar energie voor nodig is hebben we magnesium bij nodig. Ons denken, spijsvertering, spieren, bloedsomloop, zien, horen, zelfs slapen, in feite voor alles. Daarom manifesteert een tekort zich ook in een scala van symptomen. Hoe het zich uit is per persoon verschillend.


Bijna iedereen (8 op 10)  lijdt aan symptomen van magnesiumtekort, alleen realiseren we ons dat niet…


Een van de redenen waarom de westerse geneeskunde zo beroerd is geïnformeerd over magnesiumtekort komt door de manier van testen: met bloedonderzoek.

Bloedonderzoeken leveren totaal geen informatie over magnesium waarden… en waarom? Omdat het lichaam zeer nauwlettend het magnesiumniveau in het bloed regelt. Wanneer het magnesiumniveau in het bloed ook maar een klein beetje zakt, sta je op het punt een hartaanval te krijgen. Zo simpel is het. Dus, om dit te voorkomen rooft het lichaam alle magnesium uit cellen, weefsels en botten om het magnesiumniveau in het bloed op peil te houden.


De therapeut kan door middel van zijn holistische benadering (voeding, symptomen, klachten, leefstijl etc) een redelijke inschatting maken of er sprake  kan zijn van een tekort.


Heb je een vitamine D tekort dan wordt magnesium slechter opgenomen.


Zonder magnesium is het leven niet mogelijk

Vitamine D

Hierbij spreken we altijd over vitamine D3 (de meest effectieve). 

Wetenschappers leggen al jaren verband tussen vitamine D en gezondheidsproblemen


Uw vitamine D status kan worden bepaald door het analyseren van uw bloed. Dit wordt gemeten in nmol/l. Een goede streefwaarde is 100-150 nmol/l om ernstige gezondheidsproblemen te voorkomen 

De meeste mensen komen in Nederland niet toe aan deze waarde. 


Ons lichaam maakt vitamine D hoofdzakelijk aan door zonkracht. En dan ook alleen op de onbedekte huid en in de periode mei t/m september alleen tussen 11.00 en 15.00 uur. Een kwartier met onbedekte huid in de zon is voldoende.

Zie hiervoor de grafiek van het RIVM (klik hier). Pas boven zonkracht 3 maakt ons lichaam vitamine d aan. In de winter maken wij via de zon geen vitamine D aan.


Naast vitamine D is altijd magnesium nodig voor een optimale werking! Bij een hogere inname van vitamine D kan op lange termijn calcificatie van de aderen ontstaan. Daarom wordt altijd de co-factor vitamine K2 aanbevolen.


Daarnaast is er steeds meer bewijs dat vitamine D beschermt tegen darmkanker, borstkanker, auto-immuunziekten zoals MS, Alzheimer, Parkinsons, maar ook tegen depressie, hart- en vaatziekten.


Vitamine D en magnesium zijn bijzonder veilig. Wil je vitamine D gebruiken laat dan altijd eerst je waarde testen. De therapeut kan dan precies bepalen hoeveel vitamine D u nodig hebt om op de minimale streefwaarde van 100 nmol/l uit te komen.