Orthomoleculaire Suppletie

ORTHOMOLECULAIRE

           SUPPLETIE

Visie


In nog geen 100 jaar is door intensieve landbouw, tuinbouw en veeteelt in de westerse wereld meer dan 70% van de minerale voorraden uit onze aardbodem verdwenen (zie Earth Summit -VN Conferentie Milieu en Ontwikkeling)

Aangezien ons lichaam voor 70%  uit water en 30% uit mineralen, eiwitten, vitaminen en enzymen bestaat, mag het duidelijk zijn dat een tekort aan vitaminen en mineralen gigantische gevolgen heeft voor ons welzijn.


Tekorten worden uit ons lichaam en onze organen onttrokken. Door deze minerale roofbouw op ons lichaam is deze "hongersnood van onze westerse wereld" ontstaan.


Wetenschappelijke onderzoeken tonen continu aan, dat tekorten en verkeerde voedingsgewoonten een zeer belangrijke rol spelen bij het ontstaan van tal van ziekten, waaronder chronische ziekten, hart- en vaatziekten, diabetes en kanker.


Daarom dienen bepaalde mineralen en vitaminen (orthomoleculaire suppletie) te worden aangevuld bij een volwaardige voeding; met als doel een goede basis te leggen voor een optimale gezondheid en om de weerstand te verhogen.


Werkwijze


Als orthomoleculair therapeut probeer ik een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de oorzaak van uw klacht.

Dit doe ik onder andere door te vragen naar uw klachten nu en in het verleden, medicijngebruik, voedingspatroon, sociale en emotionele omstandigheden/situatie.


Orthomoleculair advies


Orthomoleculaire Suppletie kan niet zonder goede voeding, vandaar dat deze tegelijk met een voedingsadvies wordt gegeven.


Op basis van het intakeconsult en eventuele testen ontvangt u een advies met de suppletie en dosering.


Vitaminen en mineralen


Er zijn veel vitaminen- en mineralensupplementen op de markt.Hierdoor is er ook heel veel verschil in kwaliteit ontstaan.

Daarom probeer ik u zoveel mogelijk te informeren over de natuurlijke (biologische) supplementen in plaats van de synthetische of chemische producten.


In mijn praktijk verkoop ik zelf geen vitaminen of mineralen.